1982-ben alakultunk Károlyi László vezetésével, Palánta néven, Papkeszin kisiskolás gyermekekből. Az akkori létszám 25-30 fő volt. A rendszeres heti próbák hamar meghozták a sikereket. Számos népzenei versenyen, fesztiválon vettünk részt. 1983-ban rádió és televízió felvétel is készült az együttessel.

1986-tól Károlyi László vezetésével rendszeresen ellátogattunk szakmai táborokban például Tiszakécskére, ahol szakmailag nagyon sokat fejlődtünk. Ezt a tábort Pribolyszky Mátyás citeraművész hozta létre. Ettől kezdve rendszeresen jártunk továbbképzésre, illetve népzenei minősítőkre. Számos alkalommal arany fokozatot nyertünk.

1989-ben a zenekar átalakult, Vajda Béla lett az új vezető. Ekkor művészetileg is átalakult a zenekar,   többszólamú darabokat is el kezdtünk tanulni és játszani. Ebben az évben meghívást kaptunk Erdélybe, ahol két hetes vendégszereplésen vettünk részt a veszprémi Bakony Néptáncegyüttessel. Számtalan külföldi meghívásnak tettünk eddig eleget,  jártunk Erdélyben, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Felvidéken, Szlovéniában is. Emellett a környék rendezvényeinek és falunapjainak is népszerű résztvevői voltunk.

1989-ben Veszprémben két órás önálló műsort adtunk, ahol Pribolyszky Mátyás citeraművész volt a műsorvezető. Ezen  az esten kapta a zenekar az új nevét, a PANNÓNIA nevet.

1993 -ban az Országos Honvédelmi KI?MIT?TUD?-on első helyezettek lettünk, és a televíziós  válogatóig jutottunk.

1998-ban a zenekar újból átalakult, Bollók Attila vette át a zenekar vezetését.

2002-ben bővült a zenekar,  csatlakozott Bódi György hozzánk a tiszakécskei zenekarból. Ő lett a zenekar művészeti vezetője. Ő irja át citerára a klasszikus műveket. 

2012. októberétől Balatonkeneséhez csatlakozott a zenekar, és Balatonkenese város támogat minket. Havi rendszerességgel próbálunk a város művelődési házában.

2013. júliusában a művelődési ház dolgozóival közösen rendeztük meg nagy sikerrel a Citera és pogácsa napot, mely osztatlan sikert aratott a balatoni közönség körében.

2014. júliusban már Országos Citeratábort rendeztünk Balatonkenesén, közel nyolvan fő magyar és határon túli résztvevővel. A tábort nagy szabású gálaműsorral zártk a Balatoni Kapunyitó rendezvény sorozat keretén belül. Ez év augusztus 22-én közösen léptünk fel a világhírű Budapest Ragtime Band zenekarral Balatonkenesén. A nagy sikerre való tekintettel meghívást kaptunk Budapestre  egy  újabb közös fellépésre a zenekartól, ahol 45 perces műsort adtunk, hatalmas sikerrel. A zenekar büszkén öregbíti Balatonkenese hírnevét.

A zenekar tagjai a munka mellett zenélnek együtt, mert mindannyian elkötelezett hívei a népzenének és szeretnék a felnövő generációknak átadni ezt az értéket. Éppen ezért a zenekar több tagja tanítja is a népzenét iskolás gyermekeknek.

 

A zenekar tagjai:

Bagi Barnabás

Bódi György

Bollók Attila

Cservék József

Nagy István

 

Kunsági verbunk

Rólunk

Videók

Scott Joplin: The Entertainer

Scott Joplin: Original Rags